Çiğköfteyi Çikolatayla Yoğurdu, Adını ‘Çiğkoftelatta’ Koydu

Kentte 20 yıldır çiğköfte hazırlayan 43 yaşındaki Yakut, yaklaşık 6 yıl önce İsviçre gezisinde arkadaşlarının isteği üzerine çiğköfte yapmak istedi.

Gittiği marketlerde nar ekşisi bulamayan Yakut, rengini, kıvamını ve aromasını tutturabilmek için çikolata kullanmaya karar verdi. İlk denemesinde güzel bir lezzet elde edemeyen Yakut, Türkiye’ye döndükten sonra İsviçre ve Hollanda’dan temin ettiği çikolata ile birçok kez deneme yaptı.

Son denemesinde güzel bir lezzet yakalayan Yakut, çevresindekilerin de beğenmesi üzerine Türk Patent ve Marka Kurumuna bu lezzetin “Çiğkoftelatta” ismi ile tescili için başvuru yaptı.

Yakut, geçen yıl tescillenen bu tarifi “Çiğkoftelatta” adı ile markalaştırdı.

“TATTIKTAN SONRA MÜDAVİMİ OLDULAR”

Usta Bilal Yakut, AA muhabirine, geçmişte bazı ustaların çiğköfte harcına tatlandırıcı olarak pekmez ve bal kattığını, onlardan esinlenerek çiğköfteyi nar ekşisi bulamayınca çikolata ile yoğurduğunu söyledi.

BELÇİKA VE İSVİÇRE’DEN ÇİKOLATA GETİRTİYOR

Yakut, çikolata ile çiğköfte yoğurduğunu duyan kimilerinin bunu ön yargı ile karşıladığını, lezzetini beğenmeyeceklerini düşündüklerini belirtti.

“Çikolatamız Belçika ve İsviçre’den kalıp halinde geliyor. Bunu çiğköfteye uygun şekilde işlememiz lazım. Çikolatayı çeşitli işlemlerden geçirdikten sonra 21 çeşit özel şifalı bitkilerden elde ettiğimiz baharatımızla zeytinyağında 7 gün bekletip, çiğköfteye uygun hale getiriyoruz. Ekstra yanında çikolatalı 2 çeşit sosumuz da var, acılı ve acısız.” ifadelerini kullanan Yakut, bu sosların da çok beğenildiğini, kahvaltıda tüketen müşterilerinin de olduğunu kaydetti.

Hazırladığı çikolatalı çiğköfteyi sipariş üzerine birçok ile gönderdiğini anlatan Yakut, Hollanda, İsveç, Suriye ve Irak’a da ürün gönderdiğini belirtti.

Yakut, “Diyarbakır’da çok ciddi bir müşteri kitlemiz oluşmaya başladı. Tattıktan sonra müdavimi oldular. Hedefim Diyarbakır’a, Türkiye’ye ve dünyaya yaymak.” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir